MARKA KIMLIğI NASıL OLUşTURULUR - AN OVERVIEW

marka kimliği nasıl oluşturulur - An Overview

marka kimliği nasıl oluşturulur - An Overview

Blog Article

Markanızın görsel kimliğini oluştururken renkler, fontlar ve logonun tasarımı gibi unsurları dikkatlice seçin.

Tasarım varlıklarınızı yaratmaya başlamadan önce, baştan başlayıp tasarım yapınızın temelini kilitlemeniz gerekir: marka kimliğinizin yapı taşları.

Tutarlı bir marka kimliği ise tüketicilerin beklentilerini karşılamakta ve onların deneyimini öngörülebilir hale getirmekte, böylece sadakati arttırmaktadır.

Bir markanın kimliği yukarıda sayılan bileşenlerle tutarlı ve bütünleşik olduğunda, tüketicilerin akıllarında güçlü bir yer edinir. Marka kimliği oluştururken bu temel bileşenlerin her birinin markanın genel stratejisi ve hedeflerine uygun olması gerektiğini unutmamak önemlidir.

Her marka kimliği benzersiz olsa da, DECMS kriterlerini karşılayan bir marka kimliği tasarlamak için iki temel unsur oluşturmanız gerekir. Misyonunuz ve marka kişiliğiniz.

Hedef Kitle Analizi: Ürün ya da hizmet sunacağınız hedef kitlenin ihtiyaçları, beklentileri ve alışkanlıklarını derinlemesine analiz etmelisiniz. Hedef kitlenizin demografik özellikleri markanızın tasarımını direkt olarak etkiler.

Kahverengi : Kahverengi, belki de tüm markalarda en az kullanılan renktir, ancak bu aslında sizin yararınıza olabilir! Ne zaman farklı bir şey yapsan, göze çarpmana lawnımcı olur. Brown, markanızı engebeli veya eril olarak görmelerine de lawnımcı olabilir.

Seçtiğiniz yazı tipi, Internet siteniz, sosyal medya hesaplarınız ve çevrimdışı markalaşma dahil kullandığınız her platformla uyumlu olmalıdır.

Kafası karışmış müşteriler muhtemelen rakiplerinize doğru uzaklaşacaktır. Karışık mesajlar göndermekten kaçınmak için, yeni markanızı müşterilerin önünde sunmadan önce test gruplarında check edin.

“Marka kimliği ne demek?” sorusuna yanıt verebilmek için; her markanın kendine özgü bir hikâyesi ve çizgisi olması gerektiğini kabul etmek gerekir. İsim, logo, ambalaj ya da slogan gibi marka sembollerinin yanı sıra, işletmenin marka ile özdeşleşmesini istediği tüm fikirlerin ve özelliklerin toplamı marka kimliğini oluşturur.

Marka Öyküsü: Müşteriyle bağ marka kimliği tasarımı kurmak adına, kurucuların işe başlama hikâyesinden markanın ömründeki önemli dönüm noktalarına kadar birçOkay detay, marka öyküsü kapsamında müşterilerle paylaşıma açılabilir. 

Satışa sunulan ürün ya da verilen hizmet; marka kimliğinin en somut parçası olsa da markalar yalnızca ürünlerden ve hizmetlerden ibaret değildir. Ürünün performansı ne kadar iyi ya da fiyatı ne kadar uygun olursa olsun, tüketicilerin dikkati her an başka bir markaya yönelebilir.

Marka kimliği, bir markanın temel taşıdır ve tüketicilerin algılarını doğrudan etkiler. Bu yöntemlerle marka kimliğini güçlendirerek unhappyık müşteriler kazanabilir ve piyasadaki rekabetin önüne geçebilirsiniz. Unutmayın, güçlü bir marka kimliği zamanla kurulur ve sürekli çaba gerektirir.

Rakip Analizi: Rakip markaların görsel stratejilerini inceleyerek onlardan farklılaşan öğeler belirlemek.

Report this page